Jak się przygotować na uderzenie COVID-19
Jedni przechodzą lekko, inni trochę trudniej, kolejni ciężko, jeszcze inni – bardzo ciężko. Nie liczmy na cud, tylko przygotujmy swój organizm na konfrontację z wirusem. Dzięki temu przejdziemy chorobę znacznie lepiej, nawet jeśli mamy wyrównane choroby towarzyszące, i nawet jeśli dostaniemy zapalenia płuc. Oto podstawa, o którą warto zadbać:
- Utrzymuj organizm w stanie wypoczęcia, wyspania
- Dobrze go nawadniaj – minimum 1,5-2l płynów dziennie
- Dobrze go odżywiaj. Uczucie sytości nie równa się odżywieniu! Można być otyłym i jednocześnie niedożywionym! Odżywiaj, czyli zadbaj, aby w pożywieniu dostarczać dużo witamin i minerałów, a niedobory uzupełniać dobrymi suplementami (Dowiedz się więcej: https://instytutozonoterapii.pl/profile/jolanta-zieba/ i https://instytutozonoterapii.pl/profile/anna-wyszynska/)
- Zadbaj o prawidłowy poziom witamin i elektrolitów, aby wiedzieć o niedoborach i celowo je suplementować (Dowiedz się więcej: https://instytutozonoterapii.pl/badanie-socheck/)
- Jedz wyszorowane i oczyszczone w ozonatorze do żywności (lub sparzone) warzywa oraz owoce, dużo cytrusów, kiwi
- Uzupełnij witaminę D3 (Poziom tej niezbędnej dla odporności witaminy możesz sprawdzić u nas: https://instytutozonoterapii.pl/badanie-poziomu-witaminy-d3/)
- Spożywaj dużo probiotyków w żywności: w kefirach, jogurtach, kiszonej kapuście, kiszonych ogórkach
- Niech nie będzie dnia bez czosnku, imbiru, miodu, cytryny
- Na najbliższy miesiąc-dwa zrezygnuj z alkoholu, nie dopuść też do upojenia alkoholowego, które prowadzi do obniżenia odporności!
- Odstaw teraz całkowicie papierosy (będziesz potrzebował swoich płuc bardziej niż kiedykolwiek!), a jeśli już musisz palić, to zredukuj liczbę wypalanych papierosów do 2-3 typu elektronicznego i bez substancji smolistych.